Een eerste contact.

Een eerste kennismaking verloopt gewoonlijk via een telefonisch contact waarin ik u vraag om een korte schets te geven van de reden van aanmelding en uw persoonlijke omstandigheden zeer in het kort te schetsen. aan de hand van uw informatie kan ik mij een beeld vormen of u bij mij op het juiste adres bent.

In het algemeen:

Een therapie kan heftige gevoelens losmaken en dit brengt altijd een zekere mate van angst met zich mee. In de therapie wordt u aangereikt hoe u de signalen van uw angsten beter als zodanig leert herkennen en leert "regelen" waardoor uw draagvermogen/draagkracht zal toenemen. Angsten worden vaak geheel onbewust genegeerd en niet meer waargenomen; "de angst die zich fysiek en minder fysiek manifesteert heeft zich gedurende het leven zo met uw gedrag of karakter vereenzelvigt dat het "normaal" en onbewust is geworden. Angsten die echter niet meer worden "waargenomen" zijn saboterend en invaliderend -. We spreken hier van niet reële angsten.

Het zelfbeeld of uw zelfwaardering iheeft grote invloed in uw dagelijks bestaan. Dit vormt dan ook een centraal punt van aandacht in de gesprekken.

Het kan ook zijn dat ik u als behandelaar adviseer om een andere vorm van hulp te kiezen. Ook kan het zijn dat externe problemen zo de overhand hebben dat deze eerst opgelost moeten zijn voordat u zich als het ware de ruimte kunt "permitteren'" voor het aangaan van psychotherapie.